HET VUUR VAN GOD – 27 maart 2020

Mary
BerichtenCOLON 1586
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

HET VUUR VAN GOD – 27 maart 2020

Berichtdoor Mary » Vr Mrt 27, 2020 8:57 am

HET VUUR VAN GOD – 27 maart 2020

Toen deze drie mannen – Sadrach, Mesach en Abednegro – gebonden midden in de brandende vuuroven gevallen waren, sloeg de koning Nebukadnezar de schrik om het hart (…) Hij antwoordde en zei: Zie, ik zie vier mannen midden in het vuur vrij rondlopen! Zij hebben geen letsel en de aanblik van de vierde lijkt op die van een zoon van de goden. Daniël 3 : 23 t/m 25

De drie vrienden van Daniël werden in het hete vuur geworpen. Ze waren daar niet alleen: iemand was bij hen Die, zoals de heidense koning het zei, leek op de zoon van de goden. Het was de Zoon van God, de Allerhoogste. Hij stond hen bij in hun moeilijkheden. Eeuwen later werd de Zoon va God Zelf in het vuur gebracht. Dat was niet iets dat mensen hem aandeden.
Het was het vuur van Gods oordeel. De Heere Jezus moest dat ondergaan vanwege onze ongerechtigheid. In dat vuur hing de Heere Jezus alleen. Volslagen alleen. Niemand stond Hem bij. Allen die Hem liefhadden, waren gevlucht. Ze hadden Hem in de steek gelaten. Maar in de uren van duisternis verliet ook God Hem. Hij werd geslagen, getroffen door Gods oordeelsgloed. Hij was uit liefde tot Zijn Vader en ons bereid dat vreselijke lijden te dragen.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten