HET DOEN VAN GODS WIL – 17 januari 2020

Mary
BerichtenCOLON 1717
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

HET DOEN VAN GODS WIL – 17 januari 2020

Berichtdoor Mary » Do Jan 16, 2020 9:10 pm

HET DOEN VAN GODS WIL – 17 januari 2020

Hij verwijderde Zich van hen ongeveer een steenworp afstand, knielde neer en bad: Vader, als U wilt, neem deze drinkbeker van Mij weg; maar laat niet Mijn wil, maar de Uwe geschieden. En aan Hem verscheen een engel uit de hemel, die Hem versterkte. En Hij kwam in zware zielenstrijd en bad des te vuriger. En Zijn zweet werd als grote druppels bloed, die op de aarde neervielen. Lukas 22 : 41 t/m 44

Weinig gebeurtenissen in de Bijbel grijpen zó aan als het smeken van de Heere Jezus in de hof Gethsémané. Het was de avond voor Zijn sterven. God de Vader gaf Hem toen het teken dat het moment was gekomen: Hij moest Zich gevangen laten nemen en kruisigen. De Heiland wist dat dit moment zou komen.
Daartoe was Hij immers op aarde gekomen. Maar nu het zo ver was, greep het Hem aan. Zó zwaar was Zijn innerlijke nood dat Zijn zweet werd als druppels bloed. Het was níet de innerlijke strijd van twijfel of Hij naar het kruis zou gaan of niet. Nee, Gods wil moest gebeuren. De Heere Jezus wilde niet anders. Maar het doen van Gods wil hield voor Hem in dat Hij tot zonde gemaakt zou worden. Dat God Hem zou verlaten en slaan. Dat Hij in duisternis zou Hangen. Dát greep Hem aan!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 2 en 0 gasten