AAN DE REGELS HOUDEN – 9 november 2019

Mary
BerichtenCOLON 1643
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

AAN DE REGELS HOUDEN – 9 november 2019

Berichtdoor Mary » Vr Nov 08, 2019 7:42 pm

AAN DE REGELS HOUDEN – 9 november 2019

De zonde heeft in het gebod aanleiding gevonden om elke begeerte in mij op te wekken; want zonder wet is de zonde dood. Romeinen 7 vers 8

Een 16-jarige jongen reed op een bromfiets door Doetinchem, halverwege november 2009. Agenten gaven hem een stopteken, maar hij reed door en wist te ontkomen. Later op de avond hielden ze hem alsnog aan. Het werd een dure avond. Het negeren van een stopteken kostte hem 100 euro, het rijden zonder rijbewijs 150 euro en het onverzekerd rijden nog eens 260 euro. Verder had hij geen ID-bewijs bij zich en reed hij in een voetgangersgebied: dat bezorgde hem nog eens twee bekeuringen van elk 60 euro. Bij elkaar een flinke aanslag op zijn zakgeld van maar liefst 630 euro.
Het is goedkoper, maar ook beter je aan de regels van de wet te houden. Alleen, geen mens kán zich aan Gods regels houden. God gaf de wet, maar geen mens heeft die gehouden. Integendeel, de wet prikkelt de mens tot zonde, omdat hij van nature zo slecht is. Dat is geen aangename boodschap, maar het is niet anders. Is Gods liefde te begrijpen dat Hij voor zulke mensen Zijn geliefde Zoon die vreselijke door op Golgotha liet sterven? Is de liefde van de Heiland te peilen Die Zichzelf voor mensen zoals wij opofferde? Die liefde is werkelijk bewonderenswaardig!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten