IN ONZE BINNENKAMER – 4 oktober 2019

Mary
BerichtenCOLON 1549
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

IN ONZE BINNENKAMER – 4 oktober 2019

Berichtdoor Mary » Do Okt 03, 2019 9:18 pm

IN ONZE BINNENKAMER – 4 oktober 2019

Wanneer gij bidt, ga in uw binnenkamer, sluit uw deur en bid tot uw Vader, Die in het verborgen is; en uw Vader, Die in het verborgen ziet, zal het u vergelden. Mattheüs 6 vers 6

Wat is de verborgen omgang met God in het gebed belangrijk! En toch verslappen we daarin helaas maar al te snel. We verontschuldigen ons: ‘Ik heb zo weinig tijd!’ Het maakt de vijand van onze zielen niet uit op welke wijze hij zijn doel bereikt, als hij ons maar kan beletten met God alleen te zijn in het gebed. Hij weet hoe snel ons geloofsleven verzwakt als we het persoonlijke gebed verzuimen. Daarom richt hij zijn pijlen daarop.
In onze binnenkamer ziet alleen God ons. Het is niet de plaats om op andere mensen indruk te maken. We durven het ook niet aan ons in het persoonlijke gebet beter voor te doen dan we zijn: krachtiger, verstandiger of geestelijker. We weten immers dat Hij ons door en door kent. En als er iets verkeerds in ons hart is, merken we in het gebed het meest als God Zijn vinger daarop legt. Het persoonlijke gebed is een noodzaak om een goede dienstknecht voor onze Heiland te zijn. We wensen toch voor Hem te leven?

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten