JEZUS DEELDE HET MET GULLE HAND – 3 oktober 2019

Mary
BerichtenCOLON 1549
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

JEZUS DEELDE HET MET GULLE HAND – 3 oktober 2019

Berichtdoor Mary » Wo Okt 02, 2019 8:52 pm

JEZUS DEELDE HET MET GULLE HAND – 3 oktober 2019

Toen Hij de vijf broden en de twee vissen genomen had, zag Hij op naar de hemel, zegende ze en brak ze, en gaf ze aan de discipelen om ze aan de schare voor te zetten. Lukas 9 vers 16

De Spanjaarden belegerden in 1574 de stad Leiden. Om hen te verjagen, staken de geuzen de dijken door. Het water kwam te hulp. In de nacht van 2 op 3 oktober dropen de Spanjaarden af. Die dag voeren de geuzen de stad binnen en brachten haring en wittebrood mee voor de hongerige bevolking. Brood en vis – de Heere Jezus deelde het met gulle hand uit onder de mensen die naar Hem hadden geluisterd. De naam ‘geus’ betekent ‘bedelaar’. Bedelaars brachten in Leiden overvloed.
De Heere Jezus bezat alles. Hij is immers de Almachtige, de Schepper van het heelal. Maar Hij gaf alles op. Hij werd Mens. Op aarde bezat Hij niets. Hij had zelfs geen plaats waar Hij Zijn hoofd kon neerleggen. Hij werd arm om ons rijk te maken. Hij deelt gul uit. Nog steeds. Ieder mens die tot Hem komt en voor Hem zijn armoede en verlorenheid erkent, wordt rijk gemaakt. Die ontvangt vergeving en rechtvaardiging, vrede en blijdschap. Dat zijn onbetaalbare rijkdommen. Hem zij de eer!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten