DE KRACHT EEN OFFER TE BRENGEN - 1 oktober 2019

Mary
BerichtenCOLON 1549
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DE KRACHT EEN OFFER TE BRENGEN - 1 oktober 2019

Berichtdoor Mary » Ma Sep 30, 2019 10:22 pm

DE KRACHT EEN OFFER TE BRENGEN - 1 oktober 2019

Hierin is de liefde van God ten opzichte van ons geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon in de wereld gezonden heeft, opdat wij zouden leven door Hem. 1 Johannes 4 vers 9

Op 30 september 1944, tegen middernacht, pleegde een aantal verzetsleden op de Rijksweg van Nijkerk naar Putten een aanslag op een Duitse auto. Duitse soldaten omsingelden Putten. De mannen werden in een school opgesloten, de vrouwen en kinderen in een hervormde kerk. Een kleine honderd woningen gingen in vlammen op. Zeshonderd mannen werden uiteindelijk weggevoerd, slechts 48 keerden er na de oorlog terug. De wonden waren diep. Wat moet het voor God de Vader zijn geweest dat Zijn Zoon werd gevangengenomen en verhoord?
Dat Hij werd geslagen, gegeseld en bespuwd? Bespot en gekruisigd? En dat alles, terwijl Hij volkomen onschuldig was? Hoe kon God de kracht vinden om zo'n offer te brengen? Het was de kracht van Zijn liefde! Omdat Hij liefde is, wenst Hij ons allen het eeuwige leven te geven. Omdat Hij ook heilig is, moest de Heere Jezus eerst het oordeel over de zonde dragen. Nu is de weg vrij voor ieder mens om tot God te gaan en het leven uit Zijn hand te ontvangen.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten