DE MENS HEEFT DE ZONDE IN DE WERELD GEBRACHT – 13 juli 2019

Mary
BerichtenCOLON 1441
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DE MENS HEEFT DE ZONDE IN DE WERELD GEBRACHT – 13 juli 2019

Berichtdoor Mary » Vr Jul 12, 2019 9:20 pm

DE MENS HEEFT DE ZONDE IN DE WERELD GEBRACHT – 13 juli 2019

De volgende dag zag hij [= Johannes de doper] Jezus tot zich komen en zei: Zie, het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt. Johannes 1 vers 29

Langs de grote wegen en op parkeerplaatsen ligt vaak nogal wat afval. Het is wel eens berekent: met de troep die er wordt neergegooid, kun je dagelijks zeven vrachtwagens vullen. Totaal zo’n 30.000 ton per jaar. Blikjes en flesjes, wikkels en patatbakjes, peuken en kauwgomresten, papier en tissues – het is een enorme berg. Het opruimen kost vele tientallen, ja, honderden miljoenen euro’s. Wat was de prijs van het ‘opruimen’ van de zonde? Wat moest de Heere Jezus betalen om de zonde uit de wereld weg te doen? – Als het Lam van God moest Hij Zichzelf offeren aan het kruis!
Wij waren de schuldigen. De mens heeft de zonde in de wereld gebracht. Dat hoeven we niet alleen Adam en Eva in de schoenen te schuiven; een ieder van ons heeft er driftig aan meegedaan. De enige Mens Die onschuldig was, Jezus Christus, is voor de zonde gestorven. Zeker, de zonde is er nog steeds – en zij tiert welig. Maar op het kruis heeft de Heiland de grondslag gelegd waarop God eenmaal definitief met de zonde afrekent. Dan zal er gerechtigheid op aarde wonen!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten