DE WIL VAN HET OPGERUIDE VOLK – 10 juli 2019

Mary
BerichtenCOLON 1441
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DE WIL VAN HET OPGERUIDE VOLK – 10 juli 2019

Berichtdoor Mary » Di Jul 09, 2019 10:47 pm

DE WIL VAN HET OPGERUIDE VOLK – 10 juli 2019

Met Hem kruisigden zij twee rovers, één aan Zijn rechter- en één aan zijn linkerhand. En de Schrift werd vervuld, die zegt: “En Jij is onder de misdadigers gerekend.” Markus 15 : 27-28

De Heere Jezus Christus is de reine, heilige Mens. Hij is de Zondeloze. Om Gods eer te herstellen en ons te kunnen verlossen, moest Hij diep afdalen. De Heere der heerlijkheid werd onder de misdadigers gerekend. Tussen twee rovers hing Hij aan het kruis. Pilatus, de Romeinse stadhouder in Jeruzalem, getuigde dat hij geen schuld in hem had gevonden. Toch liet hij een man los, Barabbas, die vanwege een oproer en moord in de gevangenis was geworpen. En de Vorst van het leven leverde hij over aan de wil van het opgeruide volk.
De Heere Jezus kon legioenen van engelen gebieden. Met een enkel woord kon Hij de tegenstanders ter aarde laten vallen. Maar Hij liet toe dat Zijn eigen schepselen Hem hoonden en bespotten. Is er een groter bewijs dat Hij zachtmoedig en nederig van hart is? Hij kwam niet op voor Zijn eigen eer, maar verdroeg alles ter wille van de eer van God. Hij onderging de beledigingen van de mensen geduldig om juist hen te kunnen verlossen.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten