EEN GEZOND HART – 18 april 2019

Mary
BerichtenCOLON 1249
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

EEN GEZOND HART – 18 april 2019

Berichtdoor Mary » Wo Apr 17, 2019 9:12 pm

EEN GEZOND HART – 18 april 2019

Zo zegt de Heere: Vervloekt is de man, die op een mens vertrouwt, en vlees tot zijn arm stelt, en wiens hart van de Heere afwijkt. Jeremia 17 vers 5

Een lekkende hartklep is een veel voorkomende hartaandoening. Soms is een operatie nodig, maar niet iedereen kan dat aan. Al enige jaren geleden plaatste cardioloog Jan van der Heyden van het St. Antonius Ziekenhuis bij een patiënt een nietje. ’t Was de eerste keer dat in de Benelux zo’n ingreep plaatsvond. Het nietje wordt de mitraclip genoemd. Een gezond hart is een groot goed. Hartafwijkingen hebben vaak een grote uitwerking op een mens. Als ons hart afwijkt van de Heere, zit het helemaal fout.
Gods boodschap is duidelijk: wie zijn vertrouwen op mensen stelt, is vervloekt. Ook wie iets van zichzelf verwacht, wie denkt dat hij door eigen goede daden wel kan opklimmen op de ladder naar de hemel, komt bedrogen uit. Laten we het alleen van God verwachten! Ons hart mag op Hem gericht zijn. We mogen ons heil uit Zijn handen ontvangen. De Heere Jezus volbracht op Golgotha immers het verzoeningswerk; op grond daarvan kan God nu mensen begenadigen. Als ons hart niet van Hem afwijkt, maar op Hem is gericht, dán ontvangen we genade en het eeuwige leven!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten