VERBETEREN DOOR VOORSCHRIFTEN? – 17 maart 2019

Mary
BerichtenCOLON 1228
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

VERBETEREN DOOR VOORSCHRIFTEN? – 17 maart 2019

Berichtdoor Mary » Za Mrt 16, 2019 7:52 pm

VERBETEREN DOOR VOORSCHRIFTEN? – 17 maart 2019

Toen de volheid van de tijd gekomen was, zond God Zijn Zoon, geworden uit een vrouw, geworden onder de wet, opdat Hij hen die onder de wet waren, zou vrijkopen, opdat wij het zoonschap ontvangen zouden. Galaten 4 : 4-5

In 1982 werd Sean Hodgson in Engeland veroordeeld voor moord. Na 27 jaar gevangenschap bewees DNA-materiaal zijn onschuld: hij werd vrijgelaten. Nauwelijks uit de cel werd hij door een taxi aangereden. Zijn eerste weekend op vrije voeten bracht hij in het ziekenhuis door. Ieder mens is een ‘gevangene’ van de wet uit het Oude Testament, of van een andere wet – dat wil zeggen: van door mensen opgestelde regels om voor de Godheid acceptabel te worden.
Onszelf te verbeteren door het houden van allemaal voorschriften, dat lukt gewoon niet. Daarom zond God Zijn Zoon. De Heere Jezus kocht ons vrij. Een ieder die in Hem gelooft, is vrij van de wet. Als het houden van regels en wetten ons in de hemel zou kunnen brengen, zou de Heiland voor niets aan het kruis zijn gestorven. Dan was het storten van Zijn bloed overbodig. We weten echter dat wij Hem nodig hebben als onze Heiland om behouden te kunnen worden!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 2 en 0 gasten