DE BIJBEL IS DUIDELIJK – 14 januari 2019

Mary
BerichtenCOLON 1249
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DE BIJBEL IS DUIDELIJK – 14 januari 2019

Berichtdoor Mary » Zo Jan 13, 2019 9:21 pm

DE BIJBEL IS DUIDELIJK – 14 januari 2019

Daarna zeiden de Heere tot Noach: Ga gij, en uw ganse huis in de ark … Noach deed, naar al wat de Heere hem geboden had. Genesis 7 : 1-5

Noach kreeg van God de opdracht om de ark precies volgens Zijn aanwijzingen te bouwen – en hij gehoorzaamde. Toen hij de bouw van het enorme schip had voltooid, zei God hem in de ark te gaan – en hij gehoorzaamde weer. Onze zekerheid en veiligheid ligt in de gehoorzaamheid aan God en de Bijbel. Nadat Noach en zijn gezin met de vele paartjes dieren in de ark waren gegaan, deed God zelf de deur dicht. Een andere deur staat nog open: de deur van genade.
Dat wil zeggen: nog steeds kan ieder mens tot God gaan om op grond van het kruis van Christus genade te ontvangen te ontvangen. Maar, hoeveel dagen nog? De Bijbel maakt duidelijk dat die deur al snel wordt gesloten: als de Heere Jezus uit de hemel terugkomt. Wie op dat moment Gods aanbod van genade nog niet heeft aangenomen, maar het evangelie afwees, kán zich dan niet meer bekeren. Ook als Noach het had gewild, had hij de deur niet meer kunnen openen. God biedt redding aan, Hij heeft geduld, maar op een dag gaat de deur toch echt dicht!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten