DAARMEE WORDT NIETS OPGELOST – 4 januari 2019

Mary
BerichtenCOLON 1249
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DAARMEE WORDT NIETS OPGELOST – 4 januari 2019

Berichtdoor Mary » Do Jan 03, 2019 9:55 pm

DAARMEE WORDT NIETS OPGELOST – 4 januari 2019

Hebt dan berouw en bekeert u, opdat uw zonden mogen uitgewist worden, opdat de tijden van de verkwikking mogen komen. Handelingen 3 vers 19

Berouw? Dat is geen populair woord. Dat we misstappen maken, weten we allemaal wel. Maar we denken er het liefst zo weinig mogelijk aan. Bij voorkeur helemaal niet. Diep in ons hart weten we wel dat daarmee niets wordt opgelost. Hoe kan een probleem worden opgelost? – Dát onze zonden een probleem vormen, staat duidelijk vast. God is immers heilig. Hij keurt de zonde niet goed; Hij kan die ook niet door de vingers zien. Daarom zal Hij iedere zondaar eeuwig moeten straffen. Dat is de bittere werkelijkheid van de hel! Vormen onze zonden dus niet een geweldig probleem?
Nogmaals, hoe wordt dat probleem opgelost? God heeft Zijn eigen Zoon laten sterven; Jezus Christus droeg het oordeel over de zonde. Dat deed Hij voor allen die in Hem zouden geloven. Wat is nu ons deel? Wat de apostel Petrus ons in de dagtekst toeroept: ‘Hebt berouw en bekeert u!’ Hebben we berouw? Voelen we diepe spijt in ons hart over onze overtredingen van Gods wil? Doet het ons pijn dat de Heiland daarvoor moest lijden? Belijden we God onze zonden? Dan zijn ze weg!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten