VOOR HEM GEEN PLAATS – 8 september 2018

Mary
BerichtenCOLON 1284
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

VOOR HEM GEEN PLAATS – 8 september 2018

Berichtdoor Mary » Vr Sep 07, 2018 10:32 pm

VOOR HEM GEEN PLAATS – 8 september 2018

Toen Hij dichtbij kwam en de stad zag, weende Hij over haar. Hij zei: Och, dat u ook nog op deze uw dag zou onderkennen wat tot uw vrede dient! Lukas 19 : 41-42

Op een ezel gezeten, omringd door een jubelende en juichende mensenmassa, trok de koning op naar Jeruzalem. Zijn aanhangers legden hun kleren op de weg, als een rode loper. Het volk stond klaar om Hem te ontvangen en te kronen. De Heere Jezus Zelf reed stil verder door de haag van mensen. Toen Hij de stad Jeruzalem in het oog kreeg, verbrak Hij Zijn zwijgen. Hij weende. Het was een jammerklacht over de geliefde stad. Hij wist dat diezelfde stad Hem enkele dagen later uit zou werpen. Binnen haar poorten was voor Hem geen plaats.
Niemand begreep Hem. Zijn discipelen verkeerden in een ‘overwinningsroes’. Ze dachten dat nu de tijd zou aanbreken van Zijn heerschappij. Met niemand jon Hij delen dat de tijd van Zijn uitstorting was aangebroken. Wat vreselijk was het voor de Heiland dat Hij Zijn verdriet over de uitverkoren stad Jeruzalem aan niemand kwijt kon! Ook dat lijden moest Hij alleen dragen. Eenzaam ging Hij Zijn weg, naar het kruis!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten