ZIJN ZIEL WERD GEKWELD – 11 augustus 2018

Mary
BerichtenCOLON 1166
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

ZIJN ZIEL WERD GEKWELD – 11 augustus 2018

Berichtdoor Mary » Vr Aug 10, 2018 9:38 pm

ZIJN ZIEL WERD GEKWELD – 11 augustus 2018

Toen zij op de plaats kwamen die Schedel genoemd werd, kruisigden ze Hem daar, met de misdadigers, de één aan de rechter- en de ander aan de linkerzijde. En Jezus zei: Vader, vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen. Lukas 23 : 33-34

Aan het kruis heeft de Heiland zeven keer Zijn mond geopend. Zijn uitspraken worden wel de ‘zeven rozen aan het dorre hout’ genoemd. Elk ervan laat iets zien van Zijn volmaaktheid. Welk mens is in staat, hangend aan het kruis verschrikkelijke pijn lijdend, te bidden voor hen die hem dat aandoen? Het valt ons al moeilijk om kleine dingen te vergeven, en dan lukt het ook nog vaak pas na verloop van tijd. De pijn van de Heere Jezus was groot.
Zijn ziel werd gekweld. En op datzelfde moment bad Hij voor Zijn folteraars! Het laat de overweldigende liefde in Zijn hart zien. Hij was gekomen om God te verheerlijken en om vijandige en verloren mensen te redden. Wat zij Hem ook aandeden, niets kon het vuur van liefde in Zijn hart blussen. We hebben een grote Heiland! Het verlangen naar vergeving en verzoening is ook in het hart van God de Vader aanwezig. Daarom verhoorde Hij het gebed van Zijn Zoon graag!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 0 en 0 gasten