HET IS ONDANKBAARHEID – 15 juni 2018

Mary
BerichtenCOLON 1229
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

HET IS ONDANKBAARHEID – 15 juni 2018

Berichtdoor Mary » Do Jun 14, 2018 11:07 pm

HET IS ONDANKBAARHEID – 15 juni 2018

Zij aten allen en werden verzadigd, en ze raapten het overschot van de stukken brood op, twaalf manden vol. Mattheüs 14 vers 20

In Saudi-Arabië staat een restaurant waar je een boete kunt krijgen: als je je bord niet leeg eet. De eigenaar vindt dat een schande. Het is ondankbaarheid. ‘In Afrika hebben ze helemaal niets!’ De Heere Jezus liet Zijn volgelingen verzamelen wat van het brood overbleef. Hij zorgde ervoor dat niets werd weggegooid. Hij is Zelf het Brood van het leven. Alleen door in Hem te geloven, kunnen mensen het eeuwige leven ontvangen. Is het niet ontstellend dat velen Hem verachten? Dat velen Hem als het ware ‘weggooien’? Is dat niet de meest grove vorm van ondankbaarheid?
Wij hebben tegen God gezondigd. Daarom hebben we het oordeel verdiend. Dezelfde God die wij hadden beledigd, heeft voor een oplossing gezorgd: Hij gaf Zijn eigen Zoon. Die droeg voor ons de straf. En in plaats van Hem daarvoor van harte te danken, zijn er mensen die zeggen: ‘nee hoor, ik wil niets met Hem te maken hebben!’ Dat is een grote belediging van Gods goedheid; ze zullen de gevolgen ervan ondervinden.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten