HIJ HAD EEN AFKEER – 17 mei 2018

Mary
BerichtenCOLON 1099
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

HIJ HAD EEN AFKEER – 17 mei 2018

Berichtdoor Mary » Wo Mei 16, 2018 9:10 pm

HIJ HAD EEN AFKEER – 17 mei 2018

Alleen door het luisteren met het oor had ik U gehoord, maar nu heeft mijn oog U gezien. Daarom veracht ik mijzelf en ik heb berouw, op stof en as. Job 42 : 5-6

Waarover voelde Job zo’n diep berouw? Waarom had hij een afschuw van zichzelf? Had hij zich vanuit een leven van dronkenschap of zedeloosheid tot God bekeerd? Was hij verdrietig, omdat hij een leven van geweld en misdaad achter zich had? Omdat hij Gods bestaan had ontkend en Hem vervloekt? Nee, niets van dat alles was het geval. Hij was trouw geweest, had rein en rechtschapen geleefd. Hij was goed geweest voor de minder bedeelden. Er was niets op hem aan te merken. Maar waarom had hij dan zo’n berouw?
Hij had een afkeer gekregen van zijn inspanningen om een eigen gerechtigheid op te bouwen! Om zichzelf door goede werken bij God aangenaam te maken. Vroeger had hij van God gehoord, nu zag hij Hem en verafschuwde zichzelf! Wie Christus leert kennen en Góds gerechtigheid ziet, wie leert begrijpen dat de Heiland door het kruis die gerechtigheid van God aanbiedt, wil niets anders meer dan die bezitten. Die leert zichzelf voeroordelen en strekt zich uit naar de Heiland.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten