Getuigenisdienst Church of God Amersfoort , zondag 27 december. 2020

Gebruikers-avatar
Ton
BerichtenCOLON 5583
GeregistreerdCOLON Do Jan 07, 2016 11:08 am

Getuigenisdienst Church of God Amersfoort , zondag 27 december. 2020

Berichtdoor Ton » Zo Dec 27, 2020 7:14 pm

Lieve mensen, wat zijn Mary en ik rijk gezegend dit jaar , hoewel het begon met een teleurstelling : iemand was voor ons een crowdfundingactie begonnen voor een invalidebus ............ op het moment, dat er ruim 5.000 euro was binnengekomen, zouden wij bij een daarin gespecialiseerd bedrijf een bus kunnen kopen, echter ........... die meneer besloot dat geld voor zichzelf te houden en wij stonden dus met lege handen.
Eind maart kregen wij ineens een berichtje van een ons onbekende dame : zij vroeg ons bankrekeningnummer
................. oei ........... toch wel een beetje link ............ maar goed, nadat deze dame een paar keer heel dringend had aangedrongen, heeft Mary toch maar ons bankrekeningnummer doorgegeven ............. 10 minuten later stonden we allebei met open mond en tranen in de ogen te kijken naar een bankafschrift : daar stond ineens ruim 5.000 euro op met de aantekening : "en nu gaan jullie die bus kopen" .
Dat hebben we dus gedaan en het resulaat - waar wij heel erg dankbaar voor zijn - staat buiten.
Toen zaten we dus in de corona-tijd ............. met o.a. behoorlijk stress, zeker voor Mary ............... resultaat : vanaf 7 maart op dringend advies van de artsen in preventieve quarantaine.
Wat zijn wij dankbaar voor onze buren : zij deden voor ons de boodschappen en alles wat we nodig hadden.
Dankbaar zijn we ook voor de COG-weggeefhoek : dat bezorgde ons een prachtig zwart dressoir.
Begin Juni schrokken we : Mary voelde zich helemaal niet goed : zware hoofdpijn , heel hoge bloeddruk ed. .......... huisarts gebeld, die stuurde direct met spoed een ambulance ........... in het ziekenhuis bleek dat Mary een CVA - herseninfarct - had gehad ........... best wel schrikken dus ............ ze werd opgenomen en ik mocht maar 1 x per 3 dagen op bezoek komen. Mary had links krachtverlies en haar geheugen een behoorlijke klap heeft gehad , 14 dagen later volgde een 2e herseninfarct (wel in het zelfde gebied) bij een controle door neuroloog 14 dagen later kregen we toestemming van de artsen om toch de reeds besproken vakantie te gaan gernieten, mits ze zich heel erg rustig hield. Dus zonder scootmobielen op naar Zuid-Limburg genieten van het uitzicht en de rust op deze kleine boerencamping.
Echter : op een avond werd Mary weer niet goed : dokterspost gebeld en een en ander uitgelegd : ze stuurden direct met spoed een ambulance en Mary werd vervoerd naar het ziekenhuis in Heerlen, daar bleek dat ze opnieuw voor de 3e keer een herseninfarct had gehad ............. opnieuw schrikken.
De hele maand augustus waren we thuis en half september zijn we voor 14 dagen naar onze vrienden op de boerderij in Brabant gegaan ........... daar kreeg Mary last van haar hart en heb ik dus opnieuw een dokterspost gebeld : resultaat ambulance met blauw blauw op de camping en Mary werd vervoerd naar het ziekenhuis in Boxmeer met een hartritmestoornis, gelukkig vond de cardioloog het verantwoord dat ze 's-nachts weer terug naar de caravan mocht.
Eind november werd Mary behoorlijk ziek , huisartsenpost gebeld , arts zou komen , en dan staan er ineens 2 artsen voor de deur, die zich aan het omkleden waren in beschermende kleding , Mary onderzocht, ambulance gebeld , Mary naar ziekenhuis vervoerd , in isolatie verdacht op corona , ik mocht niet mee, kreeg niet eens de kans om afscheid te nemen ............ allebei een corona-test , gelukkig negatief en later op de avond mocht ik haar gelukkig weer ophalen , ze bleek een zware luchtweginfectie te hebben.
Weet U trouwens, dat we hier in onze gemeente mensen hebben met een gouden hart ??
Wij kregen een zonnescherm van 4 en halve meter lang, ik had echter geen idee, hoe ik die thuis zou kunnen krijgen (paste niet in onze bus) , echter iemand van onze gemeente hoorde dat , organiseerde een aanhangwagen en hulp , resultaat : dat knikscherm ligt bij ons achter het huis.
Door die 3 CVA's kon Mary de letters op het televisiescherm in onze slaapkamer niet meer lezen ........... probleempje dus ............... maar iemand hoorde dat en bracht ons een grootscherm inclusief ophangbeugel en monteerde dat ook nog even voor ons.
En dan : wordt er ineens aan de voordeur gebeld : ik doe open, staat daar een mij onbekende dame met een grote doos en zij vraagt : bent u Ton, ik antwoord uiteraard bevestigend en zijn geeft mij die doos met de mededeling voor U en Mary ............ een groot kerstpakket van Mozaïk033 (de kerk van Kees Kraaijenoord) , Mary en ik hebben werkelijk geen idee wie dat geregeld heeft, maar we zijn dankbaar.
Mary , maar vooral ik , moet nu heel anders leven , omdat ze niet langer dan hooguit 24 uur iets kan opslaan, hoewel ze het op hetzelfde moment ook al kwijt kan zijn , ze zegt zelf dat ik functioneer als haar externe geheugen.
Ondanks alles wat er dit jaar dus gebeurd is , kunnen Mary en ik toch zeggen dat we rijk gezegend zijn ............ ze is er nog steeds , ondanks dat het door die CVA's heel anders had kunnen aflopen. We kunnen alleen maar dankbaar zijn , dat de Heer erbij was, iedere keer weer en ons rijk gezegend heeft.
-----> Getuigenisdienst Church of God Amersfoort , zondag 27 december. 2020 : www.youtube.com/watch?v=Z_wDkCQD2to
Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of theFather, and of the Son, and of the Holy Ghost Matthew 28 : 19

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten