IS DAT NIET VERBAZEND? – 25 januari 2021

Mary
BerichtenCOLON 1917
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

IS DAT NIET VERBAZEND? – 25 januari 2021

Berichtdoor Mary » Zo Jan 24, 2021 9:59 pm

IS DAT NIET VERBAZEND? – 25 januari 2021

Door het geloof zien wij in dat de wereld tot stand gebracht is door het Woord van God, en wel zo dat de dingen die men ziet, niet ontstaan zijn uit wat zichtbaar is. Hebreeën 11 vers 3

Isaac Newton (1642-1727) geldt als één van de grootste wis- en natuurkundigen ooit. Hij had ons zonnestelsel nagebouwd: in het midden de zon en daar omheen de planeten met hun manen. Ze waren aan elkaar bevestigd door staven en werden in beweging gebracht door middel van tandwieltjes en kettinkjes. Newton kreeg bezoek: een jongeman van wie hij wist dat hij met God geen rekening wenste te houden. Die zag vol bewondering hoe zijn gastheer alles in beweging zette.
‘Wie heeft dat gemaakt?’, vroeg hij met ontzag. Het verhaal is bekend. Newton reageerde, zonder op te kijken: ‘Niemand’. – ‘Wat? Niemand?’ – ‘Nee, deze bollen en staven, dit hele mechanisme is spontaan ontstaan. Heel toevallig, met een grote knal. Een het begon allemaal precies zo te draaien. Is dat niet verbazend?’ De boodschap kwam aan. Waarom willen mensen niet gewoon erkennen dat God hun Schepper is? Is het, omdat ze Hem geen rekenschap willen geven?

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 3 en 0 gasten