HET MOEST GESLACHT WORDEN – 23 januari 2021

Mary
BerichtenCOLON 1917
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

HET MOEST GESLACHT WORDEN – 23 januari 2021

Berichtdoor Mary » Vr Jan 22, 2021 11:18 pm

HET MOEST GESLACHT WORDEN – 23 januari 2021

Op de tiende dag van deze maand moet ieder voor zich een lam per familie nemen, een lam per gezin (…) U moet het in bewaring houden tot de veertiende dag van deze maand, en heel de verzamelde gemeenschap van Israël zal het slachten tegen het vallen van de avond. Exodus 12 : 3 t/m 6

Henk Zoetelief van de Eagles Ranch op Texel beleefde in enige jaren terug in het voorjaar wel iets bijzonders: een van zijn schapen beviel van maar liefst zes lammetjes. Het was een stamboek-Texelaar. Die krijgen er gemiddeld twee. Voor zover bekend had de Texelaar nog niet eerder een zesling geworpen. De twee jongens en vier meisjes zagen er gezond uit.
De Israëlieten moesten een lam in huis nemen. Het was trouwens een schaap van een jaar oud. Het moest geslacht worden. Het bloed ervan werd aan de deurposten en bovendorpel gestreken. Ieder die achter dat bloed schuilde, was in veiligheid. De verderfengel zou door het land gaan en in elk huis de oudste zoon doden. Maar waar hij het bloed zag, zou hij voorbij gaan. Een prachtig beeld: wie schuilt achter het kostbare bloed van de Heere Jezus Christus, het ware Lam van God, is eeuwig veilig voor het oordeel!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 4 en 0 gasten