DE MENS TEGENOVER ZIJN MAKER – 24 september 2020

Mary
BerichtenCOLON 1794
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DE MENS TEGENOVER ZIJN MAKER – 24 september 2020

Berichtdoor Mary » Ma Sep 28, 2020 9:37 am

DE MENS TEGENOVER ZIJN MAKER – 24 september 2020

Toen hij begon af te rekenen, werd er iemand bij hem gebracht die hem tienduizend talenten schuldig was. En toen hij niet kon betalen, gaf zijn heer opdracht dat men hem zou verkopen, en zijn vrouw en kinderen en alles wat hij had, en dat de schuld betaald moest worden. Mattheüs 18 : 24-25

Enige jaren geleden had een man uit het Duitse Bochem geluk. Hij had nog een boete openstaan van 710 euro. Agenten troffen hem aan in een speelhal, het terrein van de duisternis. Juist toen ze hem wilden meenemen, begon zijn gokautomaat wild te knipperen: Hij spuwde 1000 euro uit. Breed grijzend betaalde de man zijn boete. De man uit onze dagtekst had dat geluk niet.
Hij moest betalen en kon het niet. Zó staat elk mens tegenover zijn Maker. Door te zondigen hebben we een enorme schuld aan Hem opgebouwd. Die kunnen we nooit afbetalen. Daarvoor is de eeuwigheid zelfs te kort. Zoals de arme man met alles wat hij had, verkocht moest worden, moest God ons allen eeuwig veroordelen. Maar God is liefde. Daarom heeft Hij naar een oplossing gezocht. Hij zond Zijn Zoon naar de aarde. Hij heeft aan het kruis de hele schuld betaald: van allen die in Hem geloven!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 2 en 0 gasten