ZE TROKKEN DOOR DE WOESTIJN – 23 september 2020

Mary
BerichtenCOLON 1794
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

ZE TROKKEN DOOR DE WOESTIJN – 23 september 2020

Berichtdoor Mary » Ma Sep 28, 2020 9:36 am

ZE TROKKEN DOOR DE WOESTIJN – 23 september 2020

Hierna liet Mozes Israël vanaf de Schelfzee opbreken en zij vertrokken naar de woestijn Sur. Drie dagen gingen zij door de woestijn en vonden geen water. Toen kwamen zij bij Mara. Zij konden echter het water uit Mara niet drinken, want het was bitter. Exodus 15 : 22-23

Israël was uit Egypte bevrijd. Het slavenjuk was afgeworpen. Nu waren ze op reis naar het hun beloofde land. Ze moesten door de woestijn trekken. Daar werden ze heel wat ervaringen rijker. Hun levensweg is een beeld van de onze. Al drie dagen trokken ze door de woestijn, maar ze troffen nergens water aan. Eindelijk ontdekten ze een waterplas, maar het was bitter en niet te genieten. Wat een teleurstelling!
Inderdaad, als we in de wereld zoeken naar dingen die onze innerlijke dorst kunnen lessen, zullen we steeds teleurgesteld worden. De wereld heeft voor het hart niets te bieden. Het lijkt misschien wat, maar het is in wezen enkel bitterheid. Wat was de oplossing van God? Hij liet Mozes een stuk hout in het water werpen. Dit hout herinnert aan het kruis. In onze nood en teleurstelling mogen we onze toevlucht nemen tot het kruis van Golgotha. Onze Heiland maakt voor ons alles zoet!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 3 en 0 gasten