ONZE ZIELEN ZIJN GEVOELIG – 19 juli 2019

Mary
BerichtenCOLON 1467
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

ONZE ZIELEN ZIJN GEVOELIG – 19 juli 2019

Berichtdoor Mary » Do Jul 18, 2019 9:15 pm

ONZE ZIELEN ZIJN GEVOELIG – 19 juli 2019

Welgelukzalig is de man, die niet wandelt in de raad der goddelozen, noch staat op de weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters; maar zijn lust is in des Heeren wet, en hij overdenkt Zijn wet dag en nacht. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, en welks blad niet afvalt. Psalm 1 : 1-3

Een reusachtige boom in Californië, bekend als één van de oudste bomen ter wereld, toonde tekenen van verval. De beheerders stelden alles in het werk om de boom te redden; ze zochten naar de juiste behandeling. Niets hielp echt. Een deel van de wortels was boven de grond gekomen en talloze toeristen hadden er al op getrapt. Een boswachter opperde de wortels met een laag aarde te bedekken. Het resultaat was boven verwachting.
Onze zielen zijn gevoelig voor aanraking van verkeerde dingen. Goddelozen, zondaren en spotters: als we met hen omgaan, laat dat sporen achter. Het is zaak dat onze wortels in de diepte gaan: dat we graven in het Woord van God. Daardoor worden we gereinigd en gevoed. Het lezen en overdenken van de Heilige Schrift maakt ons geestelijk gezond. Als we ons met het goede, ja, met dé Goede bezighouden, zullen we voor God vrucht voortbrengen!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten