DENKEN AAN HET STERVEN – 21 mei 2019

Mary
BerichtenCOLON 1641
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DENKEN AAN HET STERVEN – 21 mei 2019

Berichtdoor Mary » Ma Mei 20, 2019 10:13 pm

DENKEN AAN HET STERVEN – 21 mei 2019

… ONS, DIE GELOVEN IN Hem, Die Jezus, onze Heere, uit de doden heeft opgewekt, Die overgegeven is om onze overtredingen en opgewekt om onze rechtvaardiging. Romeinen 4 : 24-25

Veertig dagen voor de zogenoemde paaszondag is het Aswoensdag. Het is de eerste van de veertig dagen waarin veel christenen op bijzondere wijze stilstaan bij en toeleven Goede Vrijdag en Pasen: De dinsdag vóór Aswoensdag eindigt het carnaval. Dit woord carnaval is afgeleid van de twee woorden: carne vale. Dat is Italiaans voor: vlees vaarwel. Want op Aswoensdag begonnen de mensen in zekere zin te vasten. Vlees, wijn en luxe liet men staan.
Het denken aan het sterven van de Heiland zal ons inderdaad eerbiedig maken. Vol ontzag en bewondering knielen we voor hem neer. Het denken aan Zijn opstanding vult ons met diepe blijdschap. Dat Hij het graf heeft verlaten, bewijst dat Hij de Overwinnaar is van de zonde en de dood. God heeft Zijn werk op Golgotha aanvaard en als bewijs daarvan Jezus Christus opgewekt. Nu weten we zeker dat wie in Christus en Zijn werk gelooft, voor eeuwig bij God is aangenomen!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten