HIJ ZOCHT NIET ZIJN EIGEN EER – 1 mei 2019

Mary
BerichtenCOLON 1517
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

HIJ ZOCHT NIET ZIJN EIGEN EER – 1 mei 2019

Berichtdoor Mary » Do Mei 09, 2019 9:49 pm

HIJ ZOCHT NIET ZIJN EIGEN EER – 1 mei 2019

Christus Jezus … heeft Zichzelf ontledigd en heeft de gestalte van een staaf aangenomen en is mensen gelijk geworden. Filippi 2 vers 7

Hoe nederig zijn wij? Wordt ons gebrek aan nederigheid niet pijnlijk voelbaar als we nadenken over de Heere Jezus, het heilige Lam van God? In Zijn hele leven werd duidelijk dat Hij de gezindheid had om Zichzelf te ontledigen, tot niets te maken. Hij zocht niet Zijn eigen eer. Eigen belangen telden voor hem niet. Hij was uit de hemel neergedaald om de wil van Zijn Vader te doen. Zijn verheerlijking had Hij op het oog. Zijn hele doen en laten getuigde ervan dat Hij Zichzelf volkomen wegcijferde.
Dit leven in Zelfverloochening en volledige afhankelijkheid van Zijn Vader betekende voor de Heere Jezus een leven van heilige vreugde en diepe vrede. Het was Zijn spijs de wil van Zijn Vader te doen; dat was voor Hem een genot en een levenshouding. Voor de Vader is dat oneindig kostbaar geweest. Temeer, omdat er geen mens op aarde was die werkelijk naar Zijn wil vroeg. Zijn welbehagen rustte daarom op Zijn geliefde Zoon Die ook als Mens volledig beantwoordde aan Zijn eisen en wensen. Ook wij bewonderen onze Heiland daarom.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten