NIET VERBORGEN BLIJVEN – 14 mei 2018

Mary
BerichtenCOLON 1228
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

NIET VERBORGEN BLIJVEN – 14 mei 2018

Berichtdoor Mary » Zo Mei 13, 2018 10:13 pm

NIET VERBORGEN BLIJVEN – 14 mei 2018

Breng dan vruchten voort in overeenstemming met de bekering, en begin niet bij jezelf te zeggen: Wij hebben Abraham als vader. Lukas 3 vers 8

De mens leeft van nature zonder God. Hij heeft zijn Schepper de rug toegekeerd, loopt van Hem weg. Ware bekering is dat een mens zich omdraait. Hij maakt een ommekeer mee. Allereerst in zijn hart. Hij gaat volslagen anders denken. Eerst was hij tegen God en nu vóór God; eerst was hij vֶóór zichzelf en trots op zichzelf, nu veroordeelt hij zichzelf. De ommekeer wordt ook zichtbaar aan de buitenkant. Het blijft niet bij gedachten en gevoelens, maar hij uit zich in daden. Als iemand zich met zijn hart tot God bekeert en Jezus Christus als Redder aanneemt, kán dat eenvoudig niet verborgen blijven.
Wie zich beroemt op zijn christelijke afstamming, maar zelf niet toont dat hij de Heere Jezus wil navolgen, krijgt van Johannes de doper te horen: ‘Breng dan vrucht voort die in overeenstemming met de bekering zijn!’ Uiteraard wordt een mens na zijn bekering niet volmaakt in die zin dat hij niet meer zondigt. Maar hij heeft wel het verlangen in zijn hart Gods wil te doen en de Heiland te verheugen.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten