DE HEILAND WERD VERNEDERD - 27 november 2020

Mary
BerichtenCOLON 1884
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DE HEILAND WERD VERNEDERD - 27 november 2020

Berichtdoor Mary » Do Nov 26, 2020 9:33 pm

DE HEILAND WERD VERNEDERD - 27 november 2020

Nadat de soldaten dan Jezus gekruisigd hadden, namen zij Zijn kleren en maakten vier delen, voor elke soldaat een deel, en zij namen ook het onderkleed. Het onderkleed nu was zonder naden, van bovenaf als één geheel geweven. Zij dan zeiden tegen elkaar: Laten wij dat niet scheuren, maar laten wij erom dobbelen voor wie het zal zijn. Johannes 19 : 23-24

Het is voor ons eenvoudig niet voor te stellen hoe diep mensen onze Heiland hebben vernederd. Alles is Hem afgenomen. Zelfs tot aan Zijn kleren roe! Terwijl Hij toekeek, hebben de soldaten Zijn kledingstukken verdeeld. Ze hebben zelfs het lot geworpen wie dat dure onderkleed mocht hebben. Dat moest de Heere Jezus verdragen van Zijn eigen schepselen!
De soldaten vervulden daarmee wat de profeten in het Ouder Testament hadden voorzegd. Zowel dat zij Zijn kleren zouden verdelen, als dat ze er het lot over zouden werpen, wisten de vrome farizeeën en schriftgeleerden. Zou het hun geweten niet hebben aangeraakt toen ze bij het kruis stonden toe te kijken? De Bijbel vermeldt het niet. Maar het raakt onze harten dat de Zoon van God dat alles lijdzaam over Zich liet komen. Hij had de macht om in te grijpen, maar maakte daar geen gebruik van want hij stierf voor onze zonden. Zonden die nóóit door God zouden worden vergeven omdat wij onrein waren. Maar de Heiland was zonder zonden en ging onze weg. Nu mogen wij weten dat wij kunnen komen tot aan Gods troon en bij Hem mogen wonen Als wij Hem als onze Heiland aan nemen.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 6 en 0 gasten