HIJ HEEFT – UITERAARD! – GELIJK – 18 oktober 2020

Mary
BerichtenCOLON 1794
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

HIJ HEEFT – UITERAARD! – GELIJK – 18 oktober 2020

Berichtdoor Mary » Za Okt 17, 2020 9:32 pm

HIJ HEEFT – UITERAARD! – GELIJK – 18 oktober 2020

Hij vindt geen vreugde in de kracht van het paard, Hij schept geen behagen in de spierkracht [= letterlijk: benen] van de man. De Heere is goedgezind voor wie Hem vreze en op Zijn goedertierenheid hopen. Psalm 147 : 10-11

Een mens heeft heel wat botten: 206 stuks. Daar zijn grote bij, maar de meeste zijn klein. In iedere hand zitten al 27 botten. In een voet 26. We hebben in onze handen en voeten samen dus al 106 botjes, meer dan de helft van het totale aantal. Als we gezond zijn en ons lichaam goed werkt, voelen we ons vaak heel wat mans. Voor we het weten, zijn we overmoedig. Maar God heeft geen hoge dunk van ons kunnen. Hij heeft – uiteraard! – gelijk.
Hebben wij de kracht om te stoppen met zondigen? Kunnen we door eigen inspanning, door spierkracht en hersenwerk onszelf verlossen? Zijn wij bij machten onszelf met God te verzoenen? Het antwoord is even simpel als tragisch: Nee! Gelukkig hoeft dat ook niet. God verlangt van ons geen onmogelijke dingen. Hij wenst alleen dat we ons aan Hem overgeven. Hij wenst alleen dat we ons aan Hem overgeven en ons vertrouwen op Hem stellen. Hij ziet graag dat we op Zijn goedheid hopen en vol eerbied voor Hem buigen.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 5 en 0 gasten