WIEROOK, EEN LIEFLIJKE REUK – 4 september 2020

Mary
BerichtenCOLON 1763
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

WIEROOK, EEN LIEFLIJKE REUK – 4 september 2020

Berichtdoor Mary » Do Sep 03, 2020 10:34 pm

WIEROOK, EEN LIEFLIJKE REUK – 4 september 2020

Wanner een persoon de Heere een graanoffer als offergave aanbiedt, moet zijn offergave meelbloem zijn. Dan moet hij er olie op gieten en er wierook op leggen. Leviticus 2 vers 1

Verreweg de meeste offers bestonden uit dieren. God had daar duiven, schapen, geiten en runderen voor aangewezen. Er waren ook niet-bloederige offers. Dat zijn offers waarbij geen bloed vloeide. Zogezegd: plantaardige offers. Het spijs- of graanoffer bestond hoofdzakelijk uit meelbloem. Het was fijngemalen meel van bijvoorbeeld tarwe- of gerstenkorrels. Dat spreekt van de mensheid van de Heere Jezus.. Zoals koren uit de aarde groeit, is Hij hier geboren en heeft Hij hier geleefd. Het meel was zó fijn, er zat geen korreltje meer in.
Het leven van de Heiland was volmaakt evenwichtig. Er was geen enkele ongelijkmatigheid, niets wat er niet hoorde. De olie die erop werd gegoten, verwijst naar de Heilige Geest. Die woonde in de Heere Jezus. Zijn hele bestaan was met de Geest ‘doordrenkt’. Hij leidde Hem en gaf Hem kracht. De wierook doet ons denken aan de liefelijke reuk die al tijdens Zijn leven opsteeg naar de Vader. Al Zijn welbehagen vond Hij in Zijn geliefde Zoon.

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 3 en 0 gasten