DE GEVOLGEN VAN DIE DAAD – 12 oktober 2018

Mary
BerichtenCOLON 1229
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

DE GEVOLGEN VAN DIE DAAD – 12 oktober 2018

Berichtdoor Mary » Do Okt 11, 2018 9:43 pm

DE GEVOLGEN VAN DIE DAAD – 12 oktober 2018

Zoals dus door één overtreding de schuld gekomen is over alle mensen tot verdoemenis, zo komt ook door één rechtvaardigheid de genade over alle mensen tot rechtvaardiging van het leven. Romeinen 5 vers 18

Een jongen van 16 jaar wilde stage lopen bij een kledingzaak in Zutphen. Vandaag een paar jaar terug had hij een gesprek met de bedrijfsleider. Toen hij weer buiten stond, rende ineens een winkeldief de zaak uit. Direct zette hij de achtervolging in; het lukte hem de gestolen kledingstukken terug te halen. Het was een goede start. De start van Adam was minder. Hij beging een overtreding, door te eten van de verboden vrucht. De gevolgen van die éne daad van ongehoorzaamheid strekken zich uit tot alle mensen.
Wij zijn immers allen in zonde geboren en geneigd tot het verkeerde. We hebben allemaal het oordeel over ons uitgeroepen door te zondigen tegen God. De éne rechtvaardigheid waardoor de genade tot alle mensen komt, is het sterven van de Heere Jezus Christus, de laatste Adam. De eerste Adam is het hoofd geworden van een zondig mensengeslacht, omdat allen hem volgden in de zonde. De laatste Adam werd het hoofd van het geslacht van de nieuwe mensen, van allen die Hem geloven!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten