ZIJN GROTE WIJSHEID – 13 september 2018

Mary
BerichtenCOLON 1284
GeregistreerdCOLON Vr Jan 08, 2016 8:35 pm

ZIJN GROTE WIJSHEID – 13 september 2018

Berichtdoor Mary » Wo Sep 12, 2018 9:53 pm

ZIJN GROTE WIJSHEID – 13 september 2018

Zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3 vers 16

Dit is één van de bekenste verzen uit de Bijbel – en dat niet zonder reden. Het is wel eens het evangelie in notendop genoemd. Alle mensen zijn op weg naar de verlorenheid, naar het oordeel dat wij ons zelf op de hals hadden gehaald door onze Schepper ongehoorzaam te zijn. Omdat God heilig en rechtvaardig is, kan Hij geen zonde door de vingers zien. Hij moet ze bestraffen. Hij is echter ook liefde; daarom verlangt Hij ernaar mensen genade te bewijzen.
In Zijn grote wijsheid kende God de enige weg om een oplossing in deze situatie te bewerken: Hij zond Zijn enige Zoon, Jezus Christus, naar de aarde. Hij liet Hem naar het kruis gaan. Aan het kruis legde God de zonden van allen die zich voor Hem zouden buigen, op Zijn eigen Zoon. Hij strafde de zondeloze Heere Jezus in de plaats van schuldige mensen. Christus werd zo de grote Plaatsvervanger. Nu laat God het evangelie verkondigen, de blijde boodschap dat wie in Christus gelooft, het eeuwige leven ontvangt. Niet straks, maar nu al!

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 1 en 0 gasten