God houdt van verzoening!

Gebruikers-avatar
Ton
BerichtenCOLON 4860
GeregistreerdCOLON Do Jan 07, 2016 11:08 am

God houdt van verzoening!

Berichtdoor Ton » Zo Jan 10, 2016 9:39 pm

God houdt van verzoening!

Jes 42:3 Het geknakte riet zal hij niet verbreken en de kwijnende vlaspit zal hij niet uitdoven; naar waarheid zal hij het recht openbaren (Deze tekst staat ook in Matt. 12:20).

Het geknakte riet en de kwijnende vlaspit, zo klein en onbelangrijk in het grote geheel! Wie zou er aandacht aan geven; wie zal een geknakte halm in de hand nemen?
Jezus Christus doet het.
En de rokende vlaswiek, die een ander normaal gesproken uit zou trappen, blaast Hij aan door zijn Heilige Geest, zodat zij weer gaat branden.
We kunnen dit overal in de Bijbel lezen. Of we nu de Psalmen, de Profetieën of de Evangeliën openslaan, lezen we dan niet overal over dezelfde Christus en dezelfde mensen, dezelfde barmhartige Christus, dezelfde zondige en ellendige mensen?
De Psalmisten zingen hun liederen, de Profeten profeteren en de Evangelisten vertellen hun verhaal, maar het gaat altijd over hetzelfde geknakte riet. Dat zijn de twijfelaars, dat zijn hen die een gebroken hart hebben, en zó gebroken, dat zij op het punt staan te bezwijken onder die last.
De rokende vlaswiek. Het zijn degenen, die normaal gesproken bruisen van leven, van warmte, van vuur, maar door de stormen van het leven is de vlam uitgewaaid en wat zichtbaar is is alleen nog maar rook.
Maar het zijn juist die mensen waarover God zich zal ontfermen. Voor zulke mensen is Jezus Christus gestorven, Hij nodigt ons toch uit in Mt 11:28 Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven.
Je mag denk ik wel aannemen dat een melaatse een geknakte riet is en een kwijnende vlaspit; niemand die hem zou willen aanraken, maar Jezus Christus raakte hem aan en genas hem.
De zondares was ook wel een geknakte riet; niemand zou over haar een goed woord hebben willen toespreken, nee ze hadden hun stenen al klaar liggen, maar Jezus Christus sprak haar vriendelijk toe, en gaf haar zijn vrede.
De tollenaren werden veracht, niemand wilde met hen omgaan, maar Jezus Christus at en dronk met hen, en nam één uit hen tot zijn Apostel en Evangelist.
Een moordenaar word verafschuwd door iedereen, en wie zou toch met een moordenaar op het kruis vergeleken willen worden? Jezus Christus echter schaamde zich daar niet voor, maar beloofde met hem in het paradijs te zijn.
Daarom is het Evangelie ook alleen voor zulke mensen Die hun ziel niet zelf proberen te redden, die weten dat zij zondaren zijn en zonder Jezus Christus verloren zijn.
Maar voor hen, die menen geen verlossing nodig te hebben is het Evangelie als niet geschreven.

De rokende vlaswiek kan je ook zien als het allereerste begin van je geloof. Dat zou Hij echt niet uitblussen, Hij zal het juist aanblazen tot een vlam. Het geknakte riet is de twijfelaar, die door Satans listen aan het twijfelen is geraakt omtrent zijn positie. Zulke personen zal Hij echt niet verbreken, maar door de toepassing van zijn beloften kracht geven en bemoedigen.

God houd van jou, ongeacht wat mensen over je denken of zeggen.
Ook al heb je zoveel fout gedaan Hij gaf zijn Zoon voor je fouten, dat is wat we nooit moeten vergeten, in wat voor situatie je ook zit.
Dat geeft kracht om door te gaan, ook al is het nog zo moeilijk, Hij geeft je daar de kracht voor en brengt herstel in je leven.

Gods zegen,
Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name of theFather, and of the Son, and of the Holy Ghost Matthew 28 : 19

Terug naar

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: 2 en 0 gasten